Tuesday, April 21, 2009

Perkembangan Terkini

Pertama sekali, pihak kami ingin meminta maaf kerana sudah lama tidak mengemaskinikan blog kami terutama kepada mereka2 yang mengikuti perkembangan ladang kami. Sebenarnya 2 minggu lepas kami teramat sibuk dengan kerja-kerja di ladang, sampai tidak sempat untuk menulis. Tanpa berlengah lagi, saksikan perkembangan ladang kami seperti termaktub di gambar2 berikut:

Serai ditambah bilangan untuk side income...
Rumah pekerja sudah siap, barang2 sudah masuk ke rumah...barulah nampak macam ada kehidupan...kalu tidak, sebelum ni, pekerja tinggal dlm zaman mesolitik...Pian dan Boy, pekerja baru kami membersihkan rumah sebelum diduduki. Untuk pengetahuan, kami telah menambahkan bilangan pekerja kepada 2 orang untuk memantopkan lagi operasi di ladang kami. Ini juga untuk mengelakkan Pian bercakap sorang2 pada waktu malam..hehehe...

Masterpiece ladang kami, rumah semaian yang sudah siap dan sedia untuk beroperasi menghasilkan 5000 pokok. Ia dihasilkan oleh Abang Ali, merangkap contractor ladang kami yang juga membuat tangki air dan rumah pekerja. InsyaAllah, kerja2 semaian akan berlangsung esok, 22 April 2009. Jika semua berjalan lancar, insyaAllah, tuaian pertama 1 Ramadhan Al-mubarak nanti....Allahuakbar!

Kerja2 pembentangan silver shine untuk 1250 polibeg seterusnya...Sekian untuk tatapan terkini...

No comments:

Post a Comment